bakkerijmuseum kinderfeestje medemblik

Wat is er leuker dan op je verjaardag met je vriendjes en vriendinnetjes lekker bezig te zijn? En alles wat je maakt, mag je natuurlijk opeten! Dat kan in het Bakkerijmuseum.

Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij - Zelf BakkenProgramma
De kinderen worden ontvangen met limonade en een oud-hollands snoepje. Vervolgens worden ze rondgeleid door het museum en mogen ze bij de bakker kijken. Daar moeten ze wel hun handen uit de mouwen steken! Ze maken hun eigen koek die vervolgens versierd wordt en tenslotte gaan ze met marsepein boetseren.

 

 

Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij - Zelf VersierenHoudt u rekening met het volgende:

• De jarige wordt minimaal 6 jaar;

• De tijdsduur is ca. 2 uur;

• Er is minimaal 1 volwassen begeleider bij;

• Het kinderfeestje dient van tevoren gereserveerd te worden;

• Kinderfeestjes kunnen alleen plaatsvinden tijdens de openingstijden van het museum;

• Het is mogelijk dat er twee feestjes tegelijkertijd rondgeleid worden. Uiteraard kunnen de kinderen wel ‘apart’ de activiteiten doen.

 

Kom proeven van vroeger!
In het historische centrum van Medemblik vindt u het bakkerijmuseum “De oude bakkerij”. In de geur van verse koek proeft u letterlijk de sfeer van vroeger. De bakkers demonstreren alle facetten van het ambacht, terwijl kinderen altijd en doorlopend kunnen oefenen in de oude bakkerstechnieken. Voor de volwassenen een feest van herkenning voor de kinderen een feest van lekkernijen!

Demonstraties
Er vinden dagelijks koek-, marsepein-, chocolade- en andere demonstraties plaats. Technieken die veelal nergens anders meer in Nederland te zien zijn. Het water loopt je tijdens een bezoek in de mond, vandaar dat wij ook al dertig jaar de titel het ‘lekkerste museum van Nederland’ met trots dragen! U bent van harte welkom…

In 2012, 2013 en 2014 gekozen tot leukste kinder- & familiemuseum van Nederland!
Verkozen tot Beste Uitje in Noord-Holland 2017!

Openingstijden 2018
Van 17 februari 2018 t/m zondag 6 januari 2019 van dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur.

Schoolvakanties
Tijdens de schoolvakanties is het museum de hele week geopend, dus ook op maandag, van 11:00 tot 17:00 uur. Het museum hanteert alle regio’s in Nederland als schoolvakantie, zoals opgegeven door het Ministerie van OCW.

Gesloten
Het museum is gesloten op Koningsdag, eerste en tweede kerstdag en nieuwsjaarsdag. Groepen kunnen het museum, op afspraak, ook ’s morgens bezoeken.


Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij - Doe museumDemonstraties & Kinderactiviteiten
Gedurende de openingstijden zijn er doorlopend demonstraties in de bakkerij en bij de afdeling chocolade/marsepein. De kinderen kunnen doorlopend deelnemen aan de kinderactiviteiten, bijvoorbeeld een koek decoreren. Hiervoor is GEEN reservering vereist.

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

24 maart 2018

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *