Bakkerijmuseum De Oude bakkerij

Bakkerijmuseum De Oude bakkerij

Wat is er leuker dan op je verjaardag met je vriendjes en vriendinnetjes lekker bezig te zijn? En alles wat je maakt, mag je natuurlijk opeten! Dat kan in het Bakkerijmuseum.

Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij - Zelf BakkenProgramma
De kinderen worden ontvangen met limonade en een oud-hollands snoepje. Vervolgens worden ze rondgeleid door het museum en mogen ze bij de bakker kijken. Daar moeten ze wel hun handen uit de mouwen steken! Ze maken hun eigen koek die vervolgens versierd wordt en tenslotte gaan ze met marsepein boetseren.

 

 

Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij - Zelf VersierenHoudt u rekening met het volgende:

• De jarige wordt minimaal 6 jaar;

• De tijdsduur is ca. 2 uur;

• Er is minimaal 1 volwassen begeleider bij;

• Het kinderfeestje dient van tevoren gereserveerd te worden;

• Kinderfeestjes kunnen alleen plaatsvinden tijdens de openingstijden van het museum;

• Het is mogelijk dat er twee feestjes tegelijkertijd rondgeleid worden. Uiteraard kunnen de kinderen wel ‘apart’ de activiteiten doen.

 

Kom proeven van vroeger!
In het historische centrum van Medemblik vindt u het bakkerijmuseum “De oude bakkerij”. In de geur van verse koek proeft u letterlijk de sfeer van vroeger. De bakkers demonstreren alle facetten van het ambacht, terwijl kinderen altijd en doorlopend kunnen oefenen in de oude bakkerstechnieken. Voor de volwassenen een feest van herkenning voor de kinderen een feest van lekkernijen!

Demonstraties
Er vinden dagelijks koek-, marsepein-, chocolade- en andere demonstraties plaats. Technieken die veelal nergens anders meer in Nederland te zien zijn. Het water loopt je tijdens een bezoek in de mond, vandaar dat wij ook al dertig jaar de titel het ‘lekkerste museum van Nederland’ met trots dragen! U bent van harte welkom…

In 2012, 2013 en 2014 gekozen tot leukste kinder- & familiemuseum van Nederland!
Verkozen tot Beste Uitje in Noord-Holland 2017!

Openingstijden 2018
Van 17 februari 2018 t/m zondag 6 januari 2019 van dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur.

Schoolvakanties
Tijdens de schoolvakanties is het museum de hele week geopend, dus ook op maandag, van 11:00 tot 17:00 uur. Het museum hanteert alle regio’s in Nederland als schoolvakantie, zoals opgegeven door het Ministerie van OCW.

Gesloten
Het museum is gesloten op Koningsdag, eerste en tweede kerstdag en nieuwsjaarsdag. Groepen kunnen het museum, op afspraak, ook ’s morgens bezoeken.


Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij - Doe museumDemonstraties & Kinderactiviteiten
Gedurende de openingstijden zijn er doorlopend demonstraties in de bakkerij en bij de afdeling chocolade/marsepein. De kinderen kunnen doorlopend deelnemen aan de kinderactiviteiten, bijvoorbeeld een koek decoreren. Hiervoor is GEEN reservering vereist.

 

 

Stoomtram Hoorn-Medemblik

Stoomtram Hoorn-Medemblik

Spannendste Tijdreis vanuit Hoorn

Dit is echt een heel leuk idee voor een bijzonder kinderfeestje. Spannendste Tijdreis met Stoomtram en Boot De locomotief fluit en de stoker gooit kolen op het vuur! Het begin van een reis in een andere tijd. Luister naar de cadans van de wielen, hoor hoe de stoom sist en voel hoe de houten wagens door het eeuwenoude Westfriese landschap slingeren. Tussen de historische Zuiderzeesteden Hoorn en Medemblik rijden de stoomtrams van dorp naar dorp over het platteland. Tussen Medemblik en Enkhuizen vaart het museumschip over het IJsselmeer. De Museumstoomtram vertelt over de geschiedenis van de stoomtram in Nederland. De bekendste locomotief is Bello, maar er zijn er veel meer!

stoomtram museum. kinderfeestje

Kom met de kinderen naar de Museumstoomtram en maak de Spannendste Tijdreis met Stoomtram en Boot. Dit programma is een dagtocht door de Historische Driehoek Hoorn – Medemblik – Enkhuizen en begint op tramstation Hoorn. 

Wat gaan we doen?

 • Ga terug in de tijd op Museumterrein Hoorn
  De beleving begint op het museumterrein in Hoorn! Op het sfeervolle tramstation ga je 100 jaar terug in de tijd. In het seinhuis kun je zien hoe de seinen en wissels worden bediend. Neem in de werkplaats een kijkje bij de grote stoomlocomotieven.
 • Begin de reis met de stoomtram
  Bello of een van de andere historische stoomtrams brengen je van Hoorn naar Medemblik. Jullie reizen zoals dat vroeger ging, langs de mooie oude stations van Wognum, Twisk en Opperdoes. Neem in Hoorn, Wognum of Medemblik een kijkje bij het kolenvuur in de stoomlocomotief.
 • Doe mee met de Stoomsafari!
  Onderweg krijg je de kans de stoker, de conducteur en misschien zelfs de postconducteur te helpen tijdens ontdekkingstocht de Stoomsafari. Hierbij kom je alles te weten over het reizen en werken met de stoomtram. De koffer vol opdrachten kun je gratis ophalen bij de speciale kiosk op tramstation Hoorn, aan boord van de boot of station Medemblik.
 • Vervolg de reis met het museumschip ‘Friesland’
  Vanaf de stoomtram zien jullie het museumschip ‘Friesland’ al liggen. Jullie gaan nu een boottocht maken over het IJsselmeer naar het Zuiderzeemuseum en Enkhuizen. Kom ook op het dek kijken! Zien jullie de mooie stad al liggen? De boot komt hier om 14.50 uur aan.
 • Maak de reis compleet met een NS-dubbeldekkertrein
  De boot legt aan bij het NS-station in Enkhuizen. Vanaf hier kunnen jullie ieder half uur met NS terug naar station Hoorn. Na circa 20 minuten ben je weer terug op het startpunt van jullie reis.

museum stoomtram kinderfeestje

zondag 09:00 – 18:00
maandag 09:00 – 18:00
dinsdag 09:00 – 18:00
woensdag 09:00 – 18:00
donderdag 09:00 – 18:00
vrijdag 09:00 – 18:00
zaterdag 09:00 – 18:00