Duurzame kost

Duurzame kost

Duurzame Kost in het Veemgebouw op Strijp S! Op de vijfde verdieping van het gebouw wordt op duurzame wijze vis gekweekt en groente geteeld. Aquaponics is een duurzaam systeem voor voedselproductie dat aquacultuur combineert met hydrocultuur in een circulair systeem.

Bij aquacultuur komen de uitwerpselen van de gekweekte vissen als afvalstoffen in het water terecht. Deze uitwerpselen worden door bacteriën omgezet tot voeding voor de planten. Het water circuleert vervolgens weer zonder afvalstoffen naar het aquacultuurgedeelte.

Dit systeem gebruikt 90% minder water dan tuinieren in volle grond, omdat het water wordt gerecirculeerd, en alleen het water wat de planten opnemen (of het water dat verdampt) moet bijgevuld worden. Bovendien is het niet afhankelijk van vruchtbare aarde. Echte verse vis zorgt voor een veilige en gezonde bron van eiwitten. Ook maakt dit systeem géén gebruik van grote, milieuvervuilende landbouwmachines en er worden nooit stoffen gebruikt die schadelijk zijn voor de vissen of de planten. Hormonen, antibiotica en andere vis-additieven zijn schadelijk voor de planten en worden dus niet gebruikt. Er is slechts een kleine hoeveelheid energie nodig om een pomp van 50 watt en beluchting van 12 watt te laten draaien.

Voordelen
Aquaponics heeft verschillende voordelen: overbevissing in de oceanen neemt af, minder voedselkilometers, het water wordt grotendeels hergebruikt en er worden geen mest en bestrijdingsmiddelen gebruikt. Hele mooie aanvulling voor Eindhoven!

De groente en de vis gaan naar lokale afnemers zoals horecazaken en restaurants. Maar mensen van Duurzame Kost verkopen tegenwoordig op vrijdag ook forel in de Vershal in Veem. Ook worden er straks rondleidingen georganiseerd. Kom eens langs of maak een afspraak om zo Stichting Duurzame Kost te leren kennen!

 

Ik ontvang graag meer informatie van Duurzame Kost:

6 + 14 =

De ontdekfabriek

De ontdekfabriek

De Ontdekfabriek tovert bij ieder kind tussen 8 en 12 jaar een lach op het gezicht. 

In deze fabriek ontdekken kinderen op een ongedwongen en speelse manier hoe leuk het eigenlijk is om bezig te zijn met techniek, wetenschap en design. Ze zullen op ontdekkingsreis gaan en maken echte techniekavonturen mee. Wat te denken van bijvoorbeeld het maken van je eigen mechanische circusact, inclusief tijger en dolfijn?

Een avontuur voor kinderen (indicatie 6 t/m 12 jaar) en hun familie.
Binnen én buiten (bij verwacht goed weer).

Kom kijken en beleef de volgende avonturen*

De scraphoek

Hier mag je allerlei oude apparaten uit elkaar schroeven. Van de losse onderdelen kun je nieuwe uitvindingen bouwen. Dat mogen dingen zijn die je gezien hebt in de film, maar misschien wil jij wel helemaal zelf bedenken wat je bouwt! Je bouwwerk kun je ook gebruiken voor je eigen filmpje in de magische ‘greenscreen’ studio!

De magische luchtkussenkist

Wist je dat lucht eigenlijk heel sterk is? Je kunt echt drijven op een laagje lucht. Daarmee kun je door de tuin van de Beestenbende zoeven, zelfs als die is overstroomd! Geloof je het niet? Probeer het maar uit in onze magische luchtkussenkist!

De dolfijn of het schip van De Uitvinders

Maak de dolfijn of het schip uit ‘De Uitvinders en Het Verborgen Oog’ en neem mee naar huis voor in bad!

Vacuumvormen

Wil je een echt lid van De Beestenbende worden? Maak een dierenmasker met behulp van een echte vacuumvormmachine.

Bernoeli het olifantje

Bouw je eigen beestenbende met de speciale bouwmaterialen van Infento! Of maak een olifant die een balletje in de lucht kan houden met zijn slurf!

Speelkisten

Ben jij nog iets te klein voor de workshops van De Ontdekfabriek? Dan vermaak jij je vast in de kruipdoor-sluipdoor speelkisten met bouwblokjes, speelgoed en knikkerbanen!

Zelf films maken

Teken je eigen tekenfilm en speel die af met een bijzonder apparaat: de praxinoscoop! Of stap in de greenscreenstudio en speel met de special effects!

Buiten spelen (buiten, april t/m oktober als het weer het toelaat)

De Ontdekfabriek heeft buiten een echte speeltuin. Het is er een beetje ruw en onbegaanbaar. Net als het onbewoonde eiland uit de film ‘De Uitvinders enHet Verborgen Oog‘.  Je kunt er grote boten bouwen om te ontsnappen van het eiland. Of zelfgebouwde waterraketten afschieten om de aandacht te trekken van mogelijke redders. Geniet van de volgels op het eiland in de bijzondere vogelschommels. Om jezelf fit te houden op het eiland leef je je uit op onze speciale skelters! Je kunt -als we buiten geopend zijn- ook zelf een waterleidingsysteem aanleggen bij ‘De Waterbende‘!

Animatiefilm De Beestenbende (een keer per anderhalf uur)

Vier gemaskerde kinderen beleven avonturen in een heel bijzondere tuin. Samen vormen ze de Beestenbende.Als één van de leden moet verhuizen bouwen ze een huttenhuis. Alles dreigt door de regen in het water te vallen. Maar de Beestenbende bedenkt een slimme oplossing… (Advies leeftijd 6-9 jaar)

Speelfilm De Uitvinders en Het Verborgen Oog (een keer per anderhalf uur)

De Uitvinders gaan op reis naar de wereldtentoonstelling in Sjanghai. De jonge avonturier Luuk klimt stiekem aan boord van hun schip vol met uitvindingen. Alleen de reis verloopt niet helemaal volgens plan en ze stranden op een verlaten eiland. Gelukkig weten ze te overleven met de uitvindingen van het schip. Maar hoe komen ze nu nog ooit bij de wereldtentoonstelling…

*Bovenstaande is het programma op openingsdagen voor gezinsbezoek en kinderfeestjes. Deze activiteiten zijn anders dan het programma van de schoolexcursies in De Ontdekfabriek. Bij (verwacht) mooi weer in de periode april-oktober zijn de activiteiten ook buiten!

Het kan voorkomen dat bepaalde activiteiten tijdelijk niet beschikbaar zijn en naast bovenstaand aanbod kunnen er ook extra activiteiten zijn. Ontdek het ter plaatse in De Ontdekfabriek! Reserveren is niet nodig. 

Voor een kinderfeestje moet je wel even reserveren. Voor bezoek door scholen of bedrijven zijn er andere programma’s.

Bouw het leukste kinderfeestje ooit!

Ben je (bijna) jarig? Bouw je feestje bij ons in De Ontdekfabriek in Eindhoven. We ontvangen je met een mooi cadeau en vragen je vrienden en vriendinnen natuurlijk om voor je te zingen! Als je wilt kun je ook hun cadeautjes uitpakken bij ons. Na een korte uitleg gaan jullie vrij rondlopen en kun je een geweldige film bekijken, spelen, bouwen en lol trappen: binnen (én in de lente en zomer ook buiten). Als het nodig is helpen onze avonturenbegeleiders jullie verder. Er is een heleboel te beleven!

Je mag zoveel ranja drinken als je wilt. En tijdens lunchtijd of aan het einde van de middag zijn er lekkere poffertjes of broodjes knakworst. Voor je het weet zit jouw geweldige kinderfeest er dan alweer op!

Wanneer
Een kinderfeestje kun je vieren op zondag, woensdagmiddag of zaterdagmiddag of tijdens vakantiedagen.  De Ontdekfabriek is er voor alle kinderen, maar voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar is het het leukst. Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveer op tijd.

 

Kosten

Een kinderfeestje kost 11 euro per kind inclusief poffertjes of broodje knakworst (3,50 euro per kind korting als jullie ergens anders eten). Daarnaast betaal je 25 euro eenmalig per feestje voor een prachtig cadeau voor de jarige, de ontvangst en uitleg en voor onbeperkt ranja voor jullie groep!

Volwassenen/begeleiders betalen de normale entreeprijs van De Ontdekfabriek en kunnen aan de bar eten en drinken bestellen. Het is niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te brengen.

Overige:

De Ontdekfabriek kan op aanvraag workshops binnen verschillende thema’s bieden. Ook voor schoolbezoek, bedrijfsuitstapjes of huur van onze inspirerende ruimte.

 

Openingstijden ontdekfabriek

Za: 13:00 – 18:00
Zo: 11:00 – 17:00
Wo: 13:00 – 18:00

Lasergamen in de Uithof

Lasergamen in de Uithof

Wil je graag lasergamen en ben je op zoek naar een geschikte locatie midden in de Randstad? Dan is De Uithof in Den Haag het juiste adres om te lasergamen!

De Uithof in Den Haag is de meest multifunctionele sport- en evenementenlocatie van de Randstad. Bij De Uithof kun naast schaatsen op de semi overdekte schaatsbaan, karten op de vernieuwde indoor kartbaan, skiën en snowboarden in de prachtige indoor sneeuwbaan ook lasergamen!

Lasergamen in De Uithof

De Uithof beschikt over een volledig vernieuwde lasergame arena! De lasergame arena is met maar liefst 150m2 uitgebreid en heeft een gloednieuwe game-map. Waan je in de wereld van Call of Duty waar de politie je op de hielen zit.

Bij het lasergamen in De Uithof krijg je een pak aan met daarop raakvlakken en een lasergun. Tijdens het lasergamen is het de bedoeling om zoveel mogelijk andere mensen te raken met jouw gun. Je kan geraakt worden op de schouders, de buik en de rug. Als je geraakt bent, gaat je pak voor 6 seconden in rust. Je kan dan even niet meer schieten of geraakt worden, zodat je ook weer tijd hebt om je te verbergen.

Lasergamen is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen en dus perfect voor kinderfeestjes maar ook voor bedrijfsuitjes of vrijgezellenfeesten!

Kom lasergamen!

Beleef spanning, sensatie en de nodige dosis adrenaline van lasergamen in een van de grootste lasergame-arena’s van Nederland! Ga de strijd aan met de tegenstander en probeer hem uit te schakelen! Kom er achter wie van je vrienden of collega’s nu echt de beste is in lasergamen!

Tarief Lasergamen

1x Lasergame € 9,50
2x Lasergamen € 15,00
Iedere extra game € 7,50

1 game duurt 12 minuten
Minimaal 4, maximaal 24 personen, prijs per persoon

 

Bungee Soccer in de Uithof

Bungee Soccer in de Uithof

Bungee Soccer

Voetballen met maar beperkte bewegingsvrijheid maakt het een stuk moeilijker maar daardoor ook veel spannender!

Bij Bungee Soccer word je in een speciaal lifejacket gehesen. De lifejackets zitten met een elastiek aan het plafond vast met een grote veer ertussen. Hierdoor heeft elke speler maar een beperkte bewegingsvrijheid waardoor het voetballen een heel stuk moeilijker maar ook een heel stuk leuker wordt!

Samenwerking is een must! Ga samen met je team de strijd aan met de tegenstander en beslis in dit spannende potje voetbal wie het beste voetbalteam is!

Tarief Bungee Soccer

30 minuten € 9,50
Minimaal 8 personen, prijs per persoon

Kidsworkshop paaldansen (7-14 jaar)

Kidsworkshop paaldansen (7-14 jaar)

Ieder kind wil een kinderfeestje om nooit te vergeten. En jij – als ouder – natuurlijk ook. Sportief Paaldansen kan daar absoluut aan bijdragen. Onze kidsworkshop paalgym is actief, leerzaam, uitdagend en leuk!

Onze speciaal opgeleide instructrices geven een kidsworkshop paalgym van anderhalf uur. Tijdens deze workshop leren de kinderen acrobatiek in én naast de paal.

Kunnen alle kinderen meedoen?

Een workshop biedt plaats aan in totaal 10 kinderen. De workshop is sportief en geschikt voor kinderen vanaf zeven jaar. De instructrice zal de inhoud en oefeningen aanpassen aan de groep. Heeft één van de kinderen een blessure of lichamelijke beperking? Dan horen we dat graag. Natuurlijk zal onze instructrice daar rekening mee houden tijdens de workshop.

Wat leren de kinderen tijdens onze paalgymworkshop voor kinderen?

We starten met een vrolijke warming-up met ‘Zumba kids’ of een ‘stopdans’. Daarna doen we oefeningen in én naast de paal. Zo maken we bijvoorbeeld een handstand tegen de muur, een salto naast de paal of doen we een wedstrijdje klimmen. Zo kan de instructrice de kinderen beter leren kennen en is het eenvoudig om het juiste niveau in te schatten.

We leren de kinderen een korte routine met turnoefeningen. Ook hierin zitten oefeningen in én om de paal verwerkt. Niet alleen het sportieve element, maar vooral ook het maken van plezier staat voorop tijdens de workshop. De kinderen mogen in circuitverband oefenen. Ook doen we onze tiaradans. De instructrice sluit af met een spectaculaire demonstratie en een cooling down.

Wat moet je regelen tijdens het kinderfeestje?

Sportief Paaldansen zorgt op eigen locatie voor een gezellig feestje. Daar hoef je zelf niets voor te doen. Ook zorgen wij voor een bekertje drinken. Het enige dat je mee moet nemen is sportkleding en een korte broek voor ieder kind. Zo hebben de kinderen een goede grip in de paal en kunnen zij zich makkelijk bewegen. Je ontvangt een brief waarin wij uitleg geven over het feestje. Daar staat deze informatie ook in. Uiteraard kun je deze brief uitdelen bij de uitnodigingen.

De feestjes zijn op aanvraag en afhankelijk van onze beschikbaarheid.

Aantal kinderen: maximaal 10
Leeftijd.            : 7-14 jaar
Duur workshop: 1,5 uur
Locatie.            : Nieuwegein, Utrecht, Amsterdam, Tilburg, Rotterdam en Den Haag, ’s Hertogenbosch en Breda

 

Ik ontvang graag meer informatie van deze workshop Paaldansen

6 + 9 =

Ik ontvang graag meer informatie van deze workshop Paaldansen

10 + 8 =