Mariniersmuseum

Mariniersmuseum

Vier je kinderfeestje in het Mariniersmuseum (7-12 jaar)

Vanaf nu is het ook mogelijk om je kinderfeestje in het Mariniersmuseum te vieren! Neem je vriendjes en vriendinnetjes mee voor een middag militair spoorzoeken in Expeditie Speurneus 2.0. Stap ook in de Landrover of aan boord van een in beslag genomen piratenboot.

Wat krijg je? Entree tot het Mariniersmuseum en bezoek Expeditie Speurneus 2.0.  Ieder kind krijgt een cadeautje.

Ga mee op wereldreis met de combat trackers van het Korps Mariniers. Combat trackers zijn dé spoorzoekers van het Korps Mariniers die hele kleine veranderingen in een omgeving kunnen herkennen. In Nederland maakt de politie graag gebruik van dit specialisme. Als er iemand wordt vermist, helpen de combat trackers van het Korps Mariniers met het doorzoeken van bijvoorbeeld bos- of duingebied. In het buitenland werken deze mariniers meestal in oorlogsgebieden. Daar onderzoeken ze of een gebied veilig is. Sporen vinden, begrijpen en kunnen volgen is niet alleen handig voor een marinier. In deze tentoonstelling wordt er spelenderwijs geleerd hoe sporen herkend kunnen worden en wat ze betekenen. Reis met deze mariniers door het bos, de jungle, naar de ijzige vlakten van Noorwegen en eindig in een mysterieus sporenlab. Nu met gratis educatieboekje.

Dit feestje richt zich op kinderen in de leeftijd tussen de 7 en 12 jaar. Er kunnen maximaal 12 kinderen deelnemen per kinderfeestje. De prijs voor dit arrangement is € 5,- per kind, begeleiders betalen het reguliere tarief van €6,- per persoon*. Het kinderfeestjesarrangement is te reserveren op alle dagen behalve maandag.

Omdat je van zo’n middag spoorzoeken stevige trek krijgt, vinden wij het geen enkel probleem als u eigen consumpties meeneemt. U kunt die vooraf of na afloop van het feestje aan één van onze bakstafels (een soort picknicktafels) nuttigen.

Openingstijden

di t/m vr 10-17 u, za, zo 11-17 u
! tijdens schoolvakanties regio midden ook op maandag open
gesloten op 1 jan, 1e Paas- en Pinksterdag, 27 apr, 5 mei, Hemelvaart + 25 dec

Het Mariniersmuseum maakt onderdeel uit van de Koninklijke Stichting Defensiemusea (KSD). De KSD wordt bestuurd door de algemeen directeur, het Mariniersmuseum heeft een vestigingsdirecteur voor de dagelijkse leiding. Voor contact zie hieronder. Meer info over de KSD is te vinden op www.defensiemusea.nl