Kidsworkshop paaldansen (7-14 jaar)

Kidsworkshop paaldansen (7-14 jaar)

Ieder kind wil een kinderfeestje om nooit te vergeten. En jij – als ouder – natuurlijk ook. Sportief Paaldansen kan daar absoluut aan bijdragen. Onze kidsworkshop paalgym is actief, leerzaam, uitdagend en leuk!

Onze speciaal opgeleide instructrices geven een kidsworkshop paalgym van anderhalf uur. Tijdens deze workshop leren de kinderen acrobatiek in én naast de paal.

Kunnen alle kinderen meedoen?

Een workshop biedt plaats aan in totaal 10 kinderen. De workshop is sportief en geschikt voor kinderen vanaf zeven jaar. De instructrice zal de inhoud en oefeningen aanpassen aan de groep. Heeft één van de kinderen een blessure of lichamelijke beperking? Dan horen we dat graag. Natuurlijk zal onze instructrice daar rekening mee houden tijdens de workshop.

Wat leren de kinderen tijdens onze paalgymworkshop voor kinderen?

We starten met een vrolijke warming-up met ‘Zumba kids’ of een ‘stopdans’. Daarna doen we oefeningen in én naast de paal. Zo maken we bijvoorbeeld een handstand tegen de muur, een salto naast de paal of doen we een wedstrijdje klimmen. Zo kan de instructrice de kinderen beter leren kennen en is het eenvoudig om het juiste niveau in te schatten.

We leren de kinderen een korte routine met turnoefeningen. Ook hierin zitten oefeningen in én om de paal verwerkt. Niet alleen het sportieve element, maar vooral ook het maken van plezier staat voorop tijdens de workshop. De kinderen mogen in circuitverband oefenen. Ook doen we onze tiaradans. De instructrice sluit af met een spectaculaire demonstratie en een cooling down.

Wat moet je regelen tijdens het kinderfeestje?

Sportief Paaldansen zorgt op eigen locatie voor een gezellig feestje. Daar hoef je zelf niets voor te doen. Ook zorgen wij voor een bekertje drinken. Het enige dat je mee moet nemen is sportkleding en een korte broek voor ieder kind. Zo hebben de kinderen een goede grip in de paal en kunnen zij zich makkelijk bewegen. Je ontvangt een brief waarin wij uitleg geven over het feestje. Daar staat deze informatie ook in. Uiteraard kun je deze brief uitdelen bij de uitnodigingen.

De feestjes zijn op aanvraag en afhankelijk van onze beschikbaarheid.

Aantal kinderen: maximaal 10
Leeftijd.            : 7-14 jaar
Duur workshop: 1,5 uur
Locatie.            : Nieuwegein, Utrecht, Amsterdam, Tilburg, Rotterdam en Den Haag, ’s Hertogenbosch en Breda

 

Ik ontvang graag meer informatie van deze workshop Paaldansen

13 + 7 =

Ik ontvang graag meer informatie van deze workshop Paaldansen

8 + 3 =

Escaperoom Wereldreiziger

Escaperoom Wereldreiziger

Kids escape room Wereldreiziger (6-8 personen)

De Kids Escape room is geschikt voor kinderen van 10 t/m 15 jaar.
Een volwassene dient het spel te begeleiden.

Onze wereldreiziger moet over een uur het vliegtuig halen om naar Australië te gaan. Er is alleen een probleem, zijn paspoort ligt in de kluis en hij is de code vergeten. Gelukkig heeft hij de code wel ergens verstopt en door goed te denken, te puzzelen en samen te werken moet je hem kunnen vinden. Helaas heeft hij zelf geen tijd om op zoek te gaan dus hoopt hij op jullie hulp. Kunnen jullie hem helpen?

kinderescaperoom rotterdam

Mariniersmuseum

Mariniersmuseum

Vier je kinderfeestje in het Mariniersmuseum (7-12 jaar)

Vanaf nu is het ook mogelijk om je kinderfeestje in het Mariniersmuseum te vieren! Neem je vriendjes en vriendinnetjes mee voor een middag militair spoorzoeken in Expeditie Speurneus 2.0. Stap ook in de Landrover of aan boord van een in beslag genomen piratenboot.

Wat krijg je? Entree tot het Mariniersmuseum en bezoek Expeditie Speurneus 2.0.  Ieder kind krijgt een cadeautje.

Ga mee op wereldreis met de combat trackers van het Korps Mariniers. Combat trackers zijn dé spoorzoekers van het Korps Mariniers die hele kleine veranderingen in een omgeving kunnen herkennen. In Nederland maakt de politie graag gebruik van dit specialisme. Als er iemand wordt vermist, helpen de combat trackers van het Korps Mariniers met het doorzoeken van bijvoorbeeld bos- of duingebied. In het buitenland werken deze mariniers meestal in oorlogsgebieden. Daar onderzoeken ze of een gebied veilig is. Sporen vinden, begrijpen en kunnen volgen is niet alleen handig voor een marinier. In deze tentoonstelling wordt er spelenderwijs geleerd hoe sporen herkend kunnen worden en wat ze betekenen. Reis met deze mariniers door het bos, de jungle, naar de ijzige vlakten van Noorwegen en eindig in een mysterieus sporenlab. Nu met gratis educatieboekje.

Dit feestje richt zich op kinderen in de leeftijd tussen de 7 en 12 jaar. Er kunnen maximaal 12 kinderen deelnemen per kinderfeestje. De prijs voor dit arrangement is € 5,- per kind, begeleiders betalen het reguliere tarief van €6,- per persoon*. Het kinderfeestjesarrangement is te reserveren op alle dagen behalve maandag.

Omdat je van zo’n middag spoorzoeken stevige trek krijgt, vinden wij het geen enkel probleem als u eigen consumpties meeneemt. U kunt die vooraf of na afloop van het feestje aan één van onze bakstafels (een soort picknicktafels) nuttigen.

Openingstijden

di t/m vr 10-17 u, za, zo 11-17 u
! tijdens schoolvakanties regio midden ook op maandag open
gesloten op 1 jan, 1e Paas- en Pinksterdag, 27 apr, 5 mei, Hemelvaart + 25 dec

Het Mariniersmuseum maakt onderdeel uit van de Koninklijke Stichting Defensiemusea (KSD). De KSD wordt bestuurd door de algemeen directeur, het Mariniersmuseum heeft een vestigingsdirecteur voor de dagelijkse leiding. Voor contact zie hieronder. Meer info over de KSD is te vinden op www.defensiemusea.nl

Spido…varen door Rotterdam

Spido…varen door Rotterdam

Kom varen!

Een rondvaart door de wateren van Rotterdam is natuurlijk een heel leuk buitenshuis kinderfeestje. Jij dacht dat rondvaren saai was? Nou vergeet het maar! Ga maar een keer mee met een rondvaart van Spido! Elke dag van het jaar zijn er rondvaarten (behalve nieuwjaarsdag en 1e kerstdag). Rotterdam is een echte waterstad en de Rotterdamse haven is de grootste van Europa! Met Spido maak je deel uit van het drukke verkeer op het water, vaar je langs reusachtige schepen en zie je de scheepswerven van dichtbij. Misschien mag je, als je het netjes vraagt en het niet te druk is, zelfs wel een kijkje nemen bij de kapitein in de stuurhut. Bij de Spido-balie, dus vóór het aan boord gaan, krijg je een Ketelbinkie-kleurboekje met kleurtjes.

Dus ben je op zoek naar een origineel “waterachtig:” kinderfeestje, kom dan eens gezellig varen.

https://www.spido.nl/media/_hero/Abel_Tasman.jpg

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp

In vogelvlucht door alle werelddelen

Diergaarde Blijdorp is één van de bekendste attracties van Nederland en de best bezochte attractie van Rotterdam. Dat is niet zo gek, want deze 150 jaar oude dierentuin behoort tot de mooiste dierentuinen van Europa. Tijdens je ontdekkingstocht door de dierentuin maak je een kleine wereldreis van de Aziatische regenwouden en de Afrikaanse savannes tot de hooglanden in de Himalaya en het gorillabos in Kongo. In Diergaarde Blijdorp zie je alle dieren dus in hun natuurlijke leefomgeving.

Oceanium: zwemmen met de haaien

Als je Diergaarde Blijdorp binnenkomt aan de kant van de grote parkeerplaats sta je meteen oog in oog van de hoogtepunten van de dierentuin: het Oceanium. Hier maak je een betoverende reis over de zeebodem en langs de kust en kom je verschillende onderwater- en kustbewoners tegen. Het is alsof je zwemt tussen de haaien, spelende zeeotters, papegaaiduikers, slangen, koningspinguins en reuzenschildpadden van de Galapagos eilanden. De haaientunnel van het Oceanium in Rotterdam is een unieke belevenis!

Arctica: lekker knuffelen met een ijsbeer

Tegenover het Oceanium ligt Arctica, waar je poolbewoners zoals sneeuwuilen, poolvossen en steller-zeearenden kunt zien. Het klapstuk van Arctica is het schitterende verblijf van de ijsberen, in de vorm van een enorme ijsgrot. In deze grot kun je de ijsberen van heel dicht bij onder water en op het land bewonderen. De meest beroemde bewoner van Arctica was het ijsbeertje Vicks, dat tijdens het spelen een van de enorme ruiten van het aquarium kapot maakte met een steen. Alles is vastgelegd op film, die je kunt zien in het ijsberenverblijf van Blijdorp.

Amazonica: fladder met de vlinders

Naast Arctica vind je de buffels en een roofvogelshow, die meerdere malen per dag gehouden wordt. Een klein stukje verder staat het tropische vlinderparadijs Amazonica, de nieuwste attractie van Diergaarde Blijdorp. Onder de enorme overdekte koepel is een gedeelte van het Amazonegebied nagebouwd. In Amazonica is het tropisch warm en om je heen zie je er duizenden kleurige Zuid-Amerikaanse vlinders rondfladderen. Tijdens je ontdekkingstocht zie je rivieroevers met tropische beplanting en heerlijk geurende bloemen. Misschien ontmoet je ook wel de indrukwekkende anaconda, de piranha’s en de sierlijke zoetwaterroggen die in het ondiepe water langs de oevers van het Amazonica leven.

Savanne: maak een praatje met een giraf

Als je Amazonica verlaat loop je onder de spoorlijn door naar het oudste gedeelte van de dierentuin in Rotterdam. Hier vind je de Afrikaanse Savanne, de grootste open plek in Diergaarde Blijdorp, die je vanuit de levensgrote Baobab-boom kunt bekijken. Bovenin de boom kun je een goed gesprek voeren met de giraffen en kun je op veilige hoogte de andere savanne-bewoners bewonderen zoals zebra’s, struisvogels en verschillende antilopensoorten. Onderin de boom vind je het binnenverblijf van de hyena’s. Via een verhoogde vlonder kun je naar het savannehuis en de krokodillenrivier lopen, waar je de krokodillen van boven en onder water kunt bekijken. Op de Afrikaanse Savanne staat ook de gierenrots, een enorme voliëre met allerlei soorten gieren en kraanvogels waar je doorheen kunt lopen.

Azië: ontmoet tijgers en olifanten

In het Azië-gedeelte van Diergaarde Blijdorp vind je onder meer de enorme Aziatische olifanten, die je binnen of buiten kunt bewonderen. In de zomer kun je hier zien hoe de olifanten een heerlijk verfrissend bad nemen en in Blijdorp zijn er ook regelmatig baby-olifantjes te bewonderen. In het Aziatische gedeelte van Blijdorp ligt ook de Chinese tuin met karakteristieke Chinese paviljoens, een prachtige waterpartij en leuke bruggetjes. Natuurlijk ontbreken ook de tijgers niet: vanachter glas kun je de tijgers van heel dichtbij bekijken in de jungle.

Diergaarde Blijdorp Rotterdam
Blijdorplaan 8, 3041 JG Rotterdam
Tel: 0900 1857
Website: www.diergaardeblijdorp.nl
Facebook: www.facebook.com/diergaardeblijdorp.rotterdamzoo
Twitter: www.twitter.com/RotterdamZoo/
Instagram: www.instagram.com/diergaardeblijdorp

Openingstijden:

maandag 9:00 – 17:00
dinsdag 9:00 – 17:00
woensdag 9:00 – 17:00
donderdag 9:00 – 17:00
vrijdag 9:00 – 17:00
zaterdag 9:00 – 17:00
zondag 9:00 – 17:00